-A
A
A+
Sint-Gerardus-logo

Instructies: Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Activeer voorleesfunctie
terug naar boven

Sint-Gerardus

Nieuwsbericht _

Boek ‘Mijn Rechtervoet’

25 september, 2022


Alle nieuwsberichten
Contacteer Ons

Boek ‘Mijn Rechtervoet’

Een boek schrijven met je rechtervoet? Het duurde zes jaren maar Ömer Güney, oud-leerling van Sint-Gerardus deed het. En of we fier zijn!

Het verhaal: ‘Hamza is een jongeman met een zware motorische beperking. Hij kan lopen noch praten, maar toch heeft hij een relatief normaal leven. Dit dankzij zijn positieve kijk op het leven, de ondersteuning van de gepassioneerde mensen om hem heen en de hulpmiddelen die hij kan gebruiken met zijn rechtervoet. Toch schatten heel wat mensen hem verkeerd in vanwege zijn beperking. Sommigen zijn in de waan dat hij een miserabel leven lijdt en anderen denken dat hij gewoon dom is. ‘

Ömer: ‘Ik heb een motorische beperking waardoor ik niet kan lopen of praten. Wel heb ik altijd het geluk gehad om -onder andere in Sint-Gerardus- omringd te worden met gepassioneerde mensen die mij zo goed mogelijk ondersteunden. Omdat deze mensen zo gepassioneerd waren naar mij toe vertelden ze openlijk over hun ervaringen en gedachten. Hierdoor kende ik deze mensen door en door, maar ik had nooit echt het gevoel dat dat andersom ook zo was. Ondanks mijn spraakcomputer – die ik nu vlot kan gebruiken dankzij de inspanningen van het zorgteam destijds – heb ik nooit echt het gevoel gehad dat ik alles kon zeggen wat ik wilde zeggen. Hierdoor was het mogelijk dat sommige mensen een andere beeld van mij hadden dan anderen. Mensen zeiden ook regelmatig dat ze heel graag in mijn hoofd wilden kijken om te zien wat er daar zich afspeelde. Met dit boek is het mogelijk om in mijn hoofd te kijken.

Het duurde zes jaar om dit boek tot stand te brengen.  Het schrijven was zeker iets therapeutisch voor mij: ik had eindelijk de kans om de gedachten, en soms angsten van me af te schrijven. Ik kon eindelijk alles vertellen wat ik maar wilde.

De eerste bladzijden heb ik in het huis van mijn grootmoeder in Turkije geschreven, op mijn tablet die ik met mijn tenen kon bedienen. Oogbesturing was voor mij een enorme stap vooruit: niet alleen kon ik ermee drie keer sneller typen, het was tegelijk ook veel minder vermoeiend dan schrijven met mijn voet.’

Je kan het boek bestellen op op www.mijn rechtervoet.be!

Vorig nieuwsbericht Volgend nieuwsbericht
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial