-A
A
A+
Sint-Gerardus-logo

Instructies: Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Activeer voorleesfunctie
terug naar boven

Sint-Gerardus

Nieuwsbericht _

Financiële ondersteuning via het Innovatiefonds van Stijn vzw

9 mei, 2023


Alle nieuwsberichten
Contacteer Ons

Financiële ondersteuning via het Innovatiefonds van Stijn vzw

Via het Innovatiefonds van Stijn vzw ontvangen wij financiële ondersteuning voor de realisatie van een project binnen onze dienst Hippotherapie. In samenwerking met UHasselt wordt er een meetinstrument (HippoTrunC) ontworpen om de zitbalans bij onze zorggebruikers in kaart te brengen.

Dit project heeft een looptijd van meerdere jaren en heeft al mooie resultaten opgeleverd. Op basis van een literatuurstudie werden verschillende items geïdentificeerd die zitbalans meten en haalbaar zijn om op de rug van het paard af te nemen. Deze items werden geselecteerd, licht aangepast op basis van onze eigen ervaring en samengevoegd tot een eerste versie van de meetschaal.

Vervolgens werden verschillende componenten waaraan een goed meetinstrument moet voldoen (zoals betrouwbaarheid, haalbaarheid, meet het de beoogde aspecten) uitvoerig getest (zie foto). Na het behalen van positieve resultaten werden de testitems en het scoreformulier verder verfijnd.

Dankzij dit meetinstrument kunnen we in kaart brengen wat onze zorggebruikers al goed kunnen en waar er nog groeimogelijkheden zijn. Met deze informatie kunnen we de hippotherapiesessies optimaliseren met oefeningen aangepast aan het niveau van elke zorggebruiker, met als doel een verbetering in de functionaliteit van het alledaagse leven.

De directie, medewerkers van het Hippo-team en de zorggebruikers willen dan ook oprecht “Dank je wel” zeggen voor deze financiële ondersteuning

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial