-A
A
A+
Sint-Gerardus-logo

Instructies: Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Activeer voorleesfunctie
terug naar boven

Sint-Gerardus

Nieuwsbericht _

Stem jij ons idee mee naar de overwinning van het burgerbudget van Diepenbeek?

13 september, 2023


Alle nieuwsberichten
Contacteer Ons

Stem jij ons idee mee naar de overwinning van het burgerbudget van Diepenbeek?

Vorig jaar lanceerde Diepenbeek het burgerbudget. Ook dit jaar konden inwoners, verenigingen en organisaties voorstellen indienen om actief deel te nemen aan het beleid. Er zit hiervoor 50.000 euro in de pot, die zal worden verdeeld over de winnende projecten.
Ook vanuit BuSO Sint-Gerardus werd in samenwerking met andere scholen uit Diepenbeek een project voorgesteld, namelijk dit van voedselbossen.

Idee 10: VOEDSELBOSSEN
“De meeste kinderen komen tegenwoordig niet meer in aanraking met de voedselproductie. Voedselbossen kunnen er voor zorgen dat de voedselproductie terug zichtbaar wordt. Het project richt zich in de eerste plaats op kinderen. Zij leren wat een voedselbos is en dat de opbrengst dient voor publieke consumptie. Bovendien biedt dit project extra kansen op ontmoeting, beleving, recreatie,… voor de omwonenden of verder. Via de hoogstambomen worden bovendien verkoelende plekken in de gemeente gecreëerd. We willen graag fruitbomen plaatsen op 7 locaties in de gemeente: ingang van school Lutselus en in het Lutseluspark, De Chirolokalen Rooierheide (i.s.m. Chirojongens), aan zaal De Kei (i.s.m. SPW De Kei), aan schooltje ’t Crijt (i.s.m. ’t Paleis), aan de Loep, bij Sint-Gerardus en de Provinciale School.”
Met jullie hulp willen we heel graag dit project binnenhalen en vragen daarom jullie hulp. Surf dus snel naar https://www.diepenbeek.be/stemformulierburgerbudget2023 en geef “idee 10 VOEDSELBOSSEN” jullie stem als top 1. Stemmen kan tot 1 oktober.

Alvast heel erg bedankt!!!!🙏🙏🙏

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial