-A
A
A+

Instructies: Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Activeer voorleesfunctie
terug naar boven
Sint-Gerardus-logo

Sint-Gerardus

OV4_

OV4: Gewoon secundair onderwijs in een buitengewoon jasje

‘In het gewoon onderwijs kregen we steeds negatieve boodschappen te horen. We zijn zo ontzettend blij dat de leerkrachten ons hier vertellen wat wel goed gaat en dat bepaalde zaken wel kunnen lukken.’

– Ouder leerling OV4


Diploma op zak
Jongeren kunnen op de campus ‘MOVe 4ward’, ondanks hun fysieke beperking, toch de gewone leerplannen van het secundair onderwijs volgen en dus een diploma secundair onderwijs behalen!

Samen zorgen, zelf kunnen
We voorzien voldoende ruimte en gelegenheid binnen alle vakken om jezelf te laten ervaren en ontdekken wie je bent en wat jouw talenten zijn. We zorgen en ondersteunen waar dit nodig is.

Een topteam op een campus in het groen
Het leerkrachtenteam wordt versterkt door logopedisten, kinesisten, ergotherapeuten, psychologen en pedagogen. Co-teaching, remediërende en compenserende maatregelen in een aangepaste leeromgeving halen het maximum uit elke leerling!

Digitaal onderwijs
Lukt schrijven moeilijk of niet? Een laptop is dan het belangrijkste hulpmiddel om leerstof te kunnen verwerken en instuderen. Ons laptopproject dicht de digitale kloof!

Ontdek onze campus in dit filmpje:

Volg MOVe 4-ward op Facebook of op Instagram

Bekijk onze studiegids

Studieaanbod

Eerste graad
Elke leerling is uniek! Wij willen jou volop stimuleren en zelf laten ervaren en ontdekken wie je bent en wat jouw talenten, sterktes en interesses zijn. Daarom kiezen we voor een brede eerste graad, waarbij we je maximaal willen uitdagen en stimuleren met voldoende ondersteuning. Voor de eerste graad richten zowel de A-stroom als de B-stroom in.

Tweede graad
Bij aanvang van de tweede graad heb je al meer zicht op jouw capaciteiten en interesses. Hierdoor weet je al wat beter in welke richting je jouw talenten verder wil ontwikkelen. In onze school kan je je verder ontplooien binnen twee interessedomeinen: ‘Economie & organisatie’ en ‘Maatschappij & welzijn’.

Derde graad
Het eerste jaar van de derde graad bouwt nog verder op het ‘oude’ onderwijssysteem. Binnen ‘Economie en organisatie’ en ‘Maatschappij en welzijn’ richten we studierichtingen in op ASO-, TSO- en BSO-niveau: 

  • de ASO-richtingen zijn gericht op doorstroom naar een bachelor-of masteropleiding
  • voor de TSO-richtingen is er een dubbele finaliteit mogelijk: doorstroom naar verdere studies of voorbereiding op de arbeidsmarkt
  • binnen de BSO-richtingen bereiden we leerlingen maximaal voor op de arbeidsmarkt.

Studieaanbod eerste graad
Studieaanbod tweede graad
Studieaanbod derde graad

MOVe 4ward: naar een toekomst vol kansen!

Aangepaste materialen en infrastructuur
We streven er in mOVe 4ward naar om alle mogelijke barrières weg te werken!  Zowel op vlak van begeleiding als infrastructuur, met aangepaste materialen en een goede omkadering. Het resultaat van een jarenlange expertise en professionalisering in onderwijs op maat voor leerlingen met een (neuro)motorische beperking. Je kan ook rekenen op georganiseerd leerlingenvervoer binnen de provincie.

Differentiatie in de klas
We hebben een multidisciplinaire klaswerking. Naast leerkrachten werken er ook logopedisten, ergotherapeuten en een psychologe in de school. Samen zorgen we voor jouw deskundige begeleiding.

Socio-emotionele ontwikkeling
Jouw socio-emotioneel welbevinden staat bij ons op de eerste plaats. Daar werken we elke dag aan met het hele team! We willen jou stimuleren in het ontdekken van jezelf, je talenten en mogelijkheden. Samen werken we aan een realistisch en positief zelfbeeld.

Lees meer

SAMENwerking
We bouwen aan jouw toekomst vol kansen met een diploma op zak! We doen dit samen met jou en met jouw ouders maar ook
In SAMENwerking met het gewoon secundair onderwijs:
• HAST, Hasselt
• Sint-Franciscuscollege, Heusden-Zolder
• Sint-Martinusscholen, Herk-de-Stad
• THHI, Tessenderlo

In SAMENwerking met ons ondersteuningsteam in functie van een eventuele (her)oriëntering naar het gewoon onderwijs en
In SAMENwerking met het MFC Sint-Gerardus *
• ADL-ondersteuning
• Individuele therapie
• Dienst aanpassingen en hulpmiddelen
• Sociale dienst
• Medische dienst met o.a. verpleegkundigen, revalidatiearts, kinderneuroloog,orthopedisch chirurg
• Dagopvang of verblijf
*bij inschrijving MFC en school

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial